In deze werkplaats hebben we een aantal aspecten van het tijdelijk regelingdeel onderzocht. Deelnemers aan de werkplaats waren de gemeente Dijk en Waard, de provincies Noord-Holland en Utrecht, Rijkswaterstaat en Geonovum.
In deze werkplaats onderzoekt een aantal bevoegd gezagen wat de Omgevingswet en het stelsel van hen verwacht op het gebied van geometrieën. Ook reflecteren zij op de resultaten van geo-optimalisatie en toetsen de werkwijze.
In de werkplaatsen Waterbeheerprogramma, Programma Natura 2000, Programma provincies en Annoteren Programma hebben bevoegd gezagen de implementatie van de TPOD-standaard beproefd. Alle geleerde lessen, presentaties en opnamen vindt je hier terug.
Daar de Omgevingswet en het DSO nog nieuw zijn voor veel bevoegd gezagen, worden ervaringen met digitalisering omtrent de omgevingsdocumenten hier gedeeld. Er kan inspiratie op worden gedaan hoe anderen zaken aanpakken.
Er moeten keuzes gemaakt worden voor het TAM-Omgevingsplan als je deze wil gebruiken. Tijdens de veldlabs van 21 juni, 30 augustus en 13 september 2024 stond de techniek bij het opstellen en publiceren van eenduidige TAM-IMRO plannen centraal. De geleerde lessen worden hier gedeeld.
Werkplaats Derde Tranche gaat over de instructie, het voorbereidingsbesluit en de reactieve interventie. Uitkomsten en geleerde lessen staan hier beschreven.
De werkplaatsen helpen bevoegd gezagen met het implementeren van de TPOD standaard in hun omgevingsdocumenten. De geleerde lessen staan hier beschreven.